Dom största och dom längsta med grejerna från Svängsta! Har du inte lärt dig det här uttrycker vid detta tillfälle så har du inte hängt med. Abu är ett legendariskt märke som bör finnas i alla fiskars betesboxar. 

Carl-August Borgström grundade 1921 AB Urfabriken (ABU). Han hade tidigare arbetat som verkmästare vid Haldafabriken, men blev friställd efter första världskriget när Halda hamnade i svårigheter. Från början var det fickur som tillverkades hos ABU. Väckarklockor och telefonkontrollur. 1934 tog sonen Göte Borgström över företaget, och satsade på utveckling av taxametrar. 1939 tog han fram världens minsta taxameter. Andra världskriget innebar dock ett hårt slag mot taxirörelsen och företaget, vilket födde idén att börja tillverka spinnrullar för sportfiske. Den första spinnrullen med namnet Record presenterades 1941. [1]

Sedan dess har man framför allt producerat sportfiskeutrustning.

1981 gick företaget ur familjen Borgströms ägo och har senare haft flera ägare. 1984 köpte ABU upp sin nordamerikanska distributör Garcia och fick därmed sitt nuvarande namn. 1995 köptes Abu Garcia av det amerikanska företaget Berkley. [2]

Abu Garcia ingår idag i Pure Fishing som också består av Berkley, Fenwick, Stren, Mitchell, Johnson, Spider och 7Strand. Pure Fishing, med huvudkontor i Spirit Lake, Iowa i USA, är världens största företag i sportfiskebranschen med över 1 400 medarbetare i 15 länder. Pure Fishing ägs av Jarden Corporation.

Företaget ger ut Napp och Nytt, en tidning för sportfiskare. Den första utgåvan kom 1948, och tanken var att 2005 års utgåva skulle vara den sista. Efter påtryckningar från sportfiskare utkom katalogen även 2006 och kommer att fortsätta att utges tills vidare.

Vill du veta hela historien kika på dokumentären ABU-Garcia

RAM Nordic, Round-A-Mount Nordic AB, är ett företag baserat i Halmstad Sverige, som på bästa sätt skall erbjuda service och hjälp till att lösa monteringsproblem med hjälp av RAM Mounts monteringssystem, samt ge snabba tillförlitliga leveranser. RAM Nordic grundades 2002 och var först utanför USA som komplett RAM-distributör. Nu 2012 består sortimentet av nära 3900 produkter. RAM Nordic är exklusiv distributör för RAM Mounts och marknadsför hela sortimentet i Norden, med samarbetspartners i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Då RAM kan erbjuda monteringslösningar i nästan all tänkbar utrustning i alla tänkbara branscher och användningsområden samarbetar RAM Nordic med många väletablerade distributörer och återförsäljare som är specialister inom sina respektive branscher såsom marint, flyg, lantbruk, MC, friluftsliv, fiske, tunga och lätta fordon, etc, Ofta levereras RAM av tillverkande elektronikföretag som säljer RAM som tillbehör till eller som integrerad del av sin egen utrustning. Även många tillverkare av bl a fordon och maskiner integrerar RAM i sina produkter, vilket gör att RAM blir standarden inom fler och fler områden. Några exempel är Garmin, TomTom, Trimble, LXE, Cargotec och många många fler. Med RAM Mount Technologies sätts en ny standard för montering av utrustning. Många gånger löser industrikunder och konstruktörer specialmonteringar med hjälp av standardkomponenter ur RAM-sortimentet och spar därigenom tid och resurser jämfört med egenkonstruerade infästningar.

Välkommen till UPPLEV Vi är Östergötlands största och en av Sveriges mest kompletta sportfiskebutiker.

Förutom vårt breda sportfiskesortiment så har vi även kajaker, båtar och kanoter för försäljning och uthyrning. Dessutom saluför vi ett brett sortiment av marinelektronik och tillbehör. Från och med 2016 kan vi även erbjuda guidade fisketurer.

Välkomna!

...är en guide firma i Karlskrona regionen. Firman drivs av Gunnar "capo del capi" Ahlström. Med skärgården utanför sitt fönster vet Gunnar alltid whats up and whats down! Om inte han är med sin älskade Christin och hunden Benji så sitter han i kajaken och svingar fluga eller dänger järks.

PikeStrikes målsättning är att kunna erbjuda såväl svenska som internationella sportfiskare kompletta paket som omfattar moderna sportfiskebåtar, fiskkajaker och stugor med bästa havsläge.

Tveka inte att kontakta oss om du vill ha ett skräddarsytt paket som passar dig bättre. Vi är mycket flexibla. Bland annat kan vi ta fram paket omfattande fiske i Småland efter tung gädda ledd av vår guide i den regionen, Anton Tsvetkov.

Vi tillämpar strikt catch and release och tar bara vara på skadad fisk som bedöms ha små möjligheter att överleva.

Välkommen tilll PikeStrikes värld!