Rysken´s Tackelsnack #2

Tjena fiske systrar och bröder!

Hoppas ni har haft en fantastisk vecka i det enastående svenska försommar vädret. Jag har som vanligt vart ute och härjat på sjön, testat lite nya betes färger och allmänt njutit av det semitröga mellanperiods-fisket efter lek/ef.leks-gäddor. Fisket vart hårt men vi lyckades knäcka en och annan gädda.

Ett roligt fenomen som är värt att nämna är att tackvare ringarna på mina Villain 80g spön och Revo toro Inshores Rocketline system på hade jag inte en enda vindknut. Detta i 9-12 sekundmeter, helt magiskt. Om du fiskar med lätta beten som inte spänner linan på spolen under in-spinn kan det många gånger resultera i att linan lägger sig om lott och skapar loopar som i sin tur kan bli till knutar eller ännu värre slå sig runt en ring och slita av den. När du inte behöver kasta om och spänna upp linan på spolen var tionde kast så är detta ytterligare en faktor du inte behöver tänka på och kan då istället fokusera dig på det du är där för... hugget! Ett trasselfritt fiske är sååååå mycket roligare. 

Enjooooooooooooooy it!