Frustrationen av en instabil vinter & goda vänner!

Som sportfiskare vill man gärna att vädret ska vara på din sida och inte gå upp och ner som om vädergudarna vore på tivoli. Vad som i själva fallet gör mig ledsnare är faktumet att det bli vanligare och vanligare att vi får vintrar där man kan ismeta två-tre veckor innan isen blir till skit igen. Förra vintern hade vi kanske 3 veckors ismete i Kronoberg där jag bor. 3 Veckor is i ett nordiskt land, det är ju för fan löjligt. Det finns en anledning att min familj flytta till Sverige och inte till Florida dit den gamle i själva fallet ville. Min kära mor och jag ville ha lugn, rå och harmoni i samhället och jag ville ha 4 ordentliga årstider, inte något jävla gott och blandat. Jag älskar ismete, trots att jag idag är sjukt insnöad på spinnfiske så är jag fortfarande en metar i hjärtat. Och det är under vinterhalvåret som man känner att man kan offra lite tid från spinnfisket till just metet. Vilken form av det det nu må vara så är speciem fisket skitkul. Det är fyllt av kunskap om fiskens naturliga föda och dess beteende mot sitt ”riktiga” byte. Vilket du sen i din tur kan applicera på allt annat fiske. Om du till exempel metar mört, lär du dig hur mörten beter sig genom att du prakticera fisket efter den. Vet du hur och var betesfisken rör sig så vet du plötsligt också var rovfisken befinner sig, o.s.v. Alla former av fiske är en lärdom om de andra formerna du bedriver.

Och just därför så blir jag så jävla trött när jag kommer ner till ett av mina favoritvatten och ser det här:

Jag hoppar jämnfota av glädje då min första tanke går mot alla nya beten jag ska testa nu när det är öppet vatten. Framför allt Volatile Bass -80g och spinnflugor, så som Hairy Killer. Nu såhär i efterhand så hade jag verkligen fel rullar på spöna för spinnfluga, men det tar vi sen. Hur som, jag åker hem och packar mitt shit. Glad som en tioåring dagen innan hans elfte födelsedag, fast med öl och annat gott och vuxet. Är extra kärleksfull mot frugan för att få den där extra fiske poängen man kanske behöver utnyttja ifall det nu är hett. Och allt detta, varför? För att gå upp på morgonen och se det här? Det är ju för fan löjligt! Hur fan kan det här skilja en natt?

Hur ska man kunna ta sitt fiske seriöst om man inte kan förlita sig på vädret hemma? Jo det ska jag berätta för dig. man tar sitt pick och pack och kör ner till Karlskrona. Där man har ett litet *snip-rally med sin magiska hobby-farsa, Gunnar Ahlström. Det är gott att ha vänner runt om i landet, så sett kan man ismeta en dag och spinnfiska dagen där på. Så trots att vädret är skumt… fan va jag älskar Sverige. Iaf, hur själva fisket gick kan ni se i rutan här nere. Men först måste jag beklaga mig själv lite på mina rullar som jag hade till spinnfluga-fisket. Jag körde med Penn Slammer 260, som jag förövrigt älskar, men dom hade allt för liten intagningskapacitet och var alldeles för tunga för det känsliga spinnfluga-fisket. Jag skulle nog rekommendera att ha så lätta prylar som möjligt med så många cm lina per vevatag som möjligt, if that makes sence. För att spöna är mjuka och jag vill gärna snabbt kunna veva ner på fisken genom ett par och inte ett gäng vevtag. Jag kommer i fortsättningen att förmodligen fiska med en Revo MGX eller Premier när det kommer till allt vad spinnsfluga heter. För i många fall känner du knapp hugget då flugan är så lätt. Med andra ord, ju lättare prylar du har ju bättre känner du huggen. Och tro mig när jag säger att på spinnfluga kan huggen vara mer eller mindre okännbart försiktiga. Men samtidigt ska jag inte säga för mycket, spinnflugan jag är ganska ny bekanta. Så jag kan ha superfel… men det tror jag inte=)

Njut av det lilla filmklippet och hoppas det kan ge dig sug att smyga ut…