Äntligen tillbaka och äter av min favvo kaka...

Hej min kära internet familj, bestående av människor jag inte känner. Hoppas allt är skit bra med er. Som ni kanske har märkt så har jag vart frånvarande ett tag... och nej det är inte den vanliga sommar breaken som jag brukar ta, speciellt då sommaren är en årstid av Vitfisk, Karp och jävligt känsliga varmvattens-Gäddor som jag sällan brukar fiska, men kommer att göra i framtiden eftersom att jag måste introducera min flickvän till långa fiskepass och det gör sig bäst på sommaren. Allt detta för att någon dag lägga fram förslaget att följa med på ett äckel flötestrolling pass i slutet av november eller liknande så hon äntligen förstår vilka jävla äckelheter jag står ut med för att fånga mina fiskar som jag, enligt Simone själv, bryr mig mer om än henne. Hon måste förstå hur mycket jag är beredd att lida för dessa fiskar och då samtidigt förstå varför det är så viktigt för mig och vårt förhållande. Men nog med anledningar att komma ut på sjön, jag pratade ju om att jag vart bort ett tag här. Ett tag är att ta i men i ca 10 veckor så var jag iväg på ett uppdrag där jag tyvärr har tystnadsplikt, iaf fram tills det ska presenteras. Efter vilket det kommer bli cirkus. Så jag kan tyvärr inte meddela vart jag har vart men jag kan glädje er med att det var sjukt kul och att jag är svin nöjd med mitt bidrag som ni kommer få skåda till våren. 

 

Så, skit i det nu. DET ÄR JU FÖR HELVETE HÖST! Jag kan inte tala för dig men jag är helt sjukt laddad på att få spinna hem stora McPikes och flötestrolla regnbågar över djupbranter i hopp om att kroka den där 130:an som håller på att käka upp sig inför vintern. Så i helgen så var jag för första gången lite lätt fri och fick chansen att kolla tempen på fisket. Efter som att det fortfarande är ganska tidigt på säsongen så drog jag med mig både Gädd och Borre prylarna för att inviga sässens första pass med en dubbel-trubbel. Och dubbel trubbel skulle det bli. 

Första kastet dunkade jag på en mindre abborre i 4-500g klassen. Sjukt kul, förs gången jag provar Svartzonkers McRubber Bass, ett bete som uppenbarligen uppskattas av abborrarna. Men gäddorna vart fan inga främlingar dom heller. För att på andra kastet så smäller det på en fisk i 100-105 cm klassen och en episk fight kan börja. Det är alltid sjukt kul att kroka en större gädda på lättare prylar och speciellt på florre-karre-borre. För vanligtvis så har du ett ganska bra övertag på Gäddan när du fiskar. Du har bra lina, wire... kanske vassa krokar. Men i det här fallet så är det Gäddan som har ett handikapp. Den har 700+ sylvassa tänder i käften som vilken sekund som helst kan kapa av din FC-lina och simma segrande iväg. En syn jag hatar att vittna. Och försöker på alla sätt och vis drilla den så vacker som det bara kan gå så att inte detta händer. Tyvärr så går Gäddan oftast vinnande ur den striden, men när man väl vinner så är det så jävla gött. Denna gången vart jag bara nära, men när skjuter ingen hare. Jag får träna mer på mina "varsamma drill skills" som vanligtvis är ytterst aggressiva och hårda.

Som tur var så var Gäddorna riktigt sega och vi fick njuta av det underbara höstfisket efter Abborre som fortfarande är i full gång. Jag krokade borre efter borre medan Jeppe och Anre stog och drog gädd-jiggarna genom vattnet med hopplösa blickar. Inte ett hugg på hela dagen. Har dom fortfarande inte börjat äta upp sig? Eller kom vi kanske bar lite fel på dom? Det kanske blir bättre till helgen som komma skall, vem vet. Abborre fisket var om inte annat helt sjukt kul. Med en och annan fisk över 500g. Jag glömmer ofta bort hur kul det är att fiska Abborre. Verkligen en aktivitet för hela familjen tillskillnad från slitsamt spinn fiske efter stela höst Gäddor.  Abborre är verkligen en fisk jag måste fiska mycket, mycket mer. Jag måste ge stort beröm till Veritas 9" -28g. Lättheten i nano-klingorna är brutal. Responsen som du får när jiggen vibbar i vattnet är svårslagen. Spöet svarar direkt både vid korta mothugg och vid snärtiga kast. Så om du raggar ett bra allroundspö för Abborre, regnbåge och Gös kolla in Veritas Serien du kommer inte bli besviken, It´s alot of bang for the buck!

Nästa helg blir det Gädd-spinn delux! Om det blir grundvatten fiske efter träsk-Gäddor eller pelagisk spinn längst djuuuuuuuupa branter det får vi se. Men här ska det fiskas, för nu är hösten äntligen tillbaka!         

Massa kärlek och ut och på dom!