Tur i oturen...

Det är minsann en ny trend jag plötsligt börjar vittna i detta efterleks fiske som tagit så långt tid på sig att komma igång. Den nya trenden är att jag inte fångar fisk om någon annan finns i båten. Däremot är jag visst grym på att se till att alla andra fångar. Missförstå mig inte nu, det finns inget jag vet bättre än att se adrenalinet speglas i ögonen på någon som  precis drillat ner sitt PB i håven. Man känner snabbt igen sig och kan relatera på en heeeeelt annan emotionell nivå. Så det har vart kul att se mina vänner dra stora fiskar, eller medelstor snarare, men man är ju sjukt sugen själv. Och lite bättre fiskar har jag haft turen att vara i kontakt med men dom riktigt stora har hållt sig lugna av någon konstig anledning. 

Jag undrar om det är jojjo-vädret som har gjort att fisket har varit så instabilt eller om jag bara börjar tappa stinget i 30års ålder?  Näädå, det får vi inte hoppas. Lite fina fiskar har det väl ändå blivit. 

Fröken Leijon kom förbi med Rebecka Svensson och busade upp en skönhet på runt 110. 

Sen kom Jonte Berg och Sultanen som missade ett riktigt monster till fisk kastet efter att han fångade denna. Jonathan, Sinan och jag ska ju tävla tillsammans och försöka kvala oss till en SM-final i Gäddfiske. Hur det kommer att gå är en riktigt bra fråga med tanke på att när jag sa att fisket skulle bara brutalt så vart fisket fllständigt förfärligt. Och när jag skulle köra oss hem den sista fiskedagen så körde jag av proppellern 60sek efter att jag sagt tillhonom att jag kan köra ut oss det är ett grund till höger här som är lite otäckt. Det är vad man får när man tror att man har koll, ironi på hög nivå=)  

Sen fick jag äntligen lite belöning, en fisk på strax över sju kilo kanske. Tog stenhårt i ytan precis i första lyftet. Jag måste ge beröm till Volatile 8" -90g som är en kast kanon och kastar lätt beten runt 120. Som exempelvis Big mcRubber. 
Efterleken är igång på allvar så ut och på dom. Spinnerbaits och skeddrag är verkligen den rätta medicinen nu när vatten tempraturen sakta men säkert ökar. Så ladda upp med Zazza-pike och Mörrum spinnerbait och bara gå lös, sommaren är här! 

Simma lungt, Anton