How to knyta en coated "kuntlös to svets" wire. Med lite extra krimskrams!

anton.tsvetkovbigkiss12

Eftersom att mete-säsongen står oss precis framför tröskeln, och många (förhoppningsvis) nya gäddfreaks är påväg in i sin första säsong. Så ska vi idag lära oss eller bara titta på hur farbror (snart 30, får säga så.) Anton knyter sitt stuffs. Är du en av dom? Eller är du bara trött på värdelösa färdiga "köpe-tackel"? Look no further, buddy! Kolla whats up, detta funkar magnifikt.     

DSC_0341.jpg

Gör en loop.

Pull n´ cut that shit=) 

Pärlan är inte direkt nödvändig men den säkrar att knute GARANTERAT inte glider upp. Det är upp till var och en i självaverket, för om inte annat så drar knuten ändå åt sig själv hårdare och hårdare ju mer motstånd det är på kroken. Men för en paranoid lirare som jag så är det en behaglig säkerhet, med en extra "strike-point" på tacklet.   

Jag använder oftast en storlek 2 längst bak. Gärna en Gamakatsu T-serien eller Owner ST. Lägg wiren med kulan i krok klyvnilen, dra wiren genom krokögat. Dra tills kulan sitter mot klyvningen.  

Gå tillbaka runt kroken, håll kulan med andra fingret och spänn in kulan tajat mot klykan. 

DSC_0346.jpg

Lägg wiren över krokskaftet, gärna så tajt som möjligt mot kulan. Se till att hela tiden hålla lite press på hela, ja låt oss kalla den, konstruktionen. 

DSC_0347.jpg

Rotera 4-5 täta varv, om dom blir spridda tryck ner dom med fingrarna och spänn mer. Hjälp till att hålla spänn med den andra handen 

Börja sedan så småningom att göra rotationerna glesare och glesare. Du kan åter igen göra det hela mycket glesare genom hela krokskaftet. Men här är vi tillbaka till den där paranoida biten igen. Dom första varven är en semi-nödvändig säkring i min värld. Sen är det mycket snyggare=)   

Jag gilla att sätta en peang på den nedre kroken för att hjälpa spänna upp wiren inför nästa knut. Jag gör aldrig detta i ställ när jag gör dessa vanligtvis och då är det klockrent att hålla peangen mellan benen.  När du ska hålla knuten spänd. 

Återigen genom öglan, dra tills du har en bra distans mellan krokarna. Jag brukar alltid tänka att det ska va lika långt mellan krokarna som käkarna på den gäddan du vill fånga. Detta förutsatt att du har betesfisk som är passande. 

Lägg tillbaka wiren längst skaftet, bakom en an krokarna. 

Up and over...

Återigen, precis som sist. Spänn åt och lägg runt. 

Glöm inte hålla allt på spänn, åter igen hjälp med fingrarna för att spänna in wiren. 

Gå glesare och gleasre... och tillbaka genom öglan. 

Jag älskar triggers. Med andra ord, punkter att hugga som skiljer sig från betet. Detta är verkligen inget måste, men den här lilla ljusslangs-biten (från Drennan tror jag det är) inte bara ger ditt bete lite mer bling i presentationen. Den säkrar också din knutlös-knut genom att krama om den som du kramar din mamma. Tryggt och kärleksfullt. 

And then you put on the bling-bling! Jag personligen älskar tackel med en massa grejer på. Inte bara propellrar och små-skedar. Utan jiggsvansar, Buzzers (Som hör hemma på Amerikanska musky-spinnare), stora skedar och allt annar spännande man kan hitta på. Här ska du verkligen gå wild. Det ända som hindrar dig här är din fantasi. 

Ka-da-du-shhh! 

Sen kommer vi till den här fan där om grejerna går av någonstans så är det oftast här, lekandet. Den här metoden var jag sjukt tveksam till i evigheter, ända fram till Robban Martinsson bevisade för mig att den håller. Genom att jag provdrog den fem ggr och den gick av mitt i wiren och inte i svetsningen vid alla tillfällen. 

Rotera inte själva huvud-wiren utan rotera stumpen runt the main wire va! 

Håll allt under spänn och bränn ytterst försktigt!  

Det här borde bli ditt slut resultat, har du bränt fram metall någonstans så har du "fucked up". Men gör om, gör rätt=)  

Ditt slut resultat borde bli någonting sånt här...

Jag ska se till beskriva ett par alternativ till hur man kan knyta dessa tackel med olika material och komponenter. Vi ska täcka både. Vadå vi? Jag! Jag ska täcka både o-coatad wire och ett par tre andra alternativ till hur du kan knyta coated-material. Plus en massa krimskrams på vardera=)

Hoppas den kommer dig till nytta!

Simma lugnt, Anton