Volatile Pike 8.2fot- 90g (Haspel)

Volatile Pike 8.2fot- 90g (Haspel)


När det kommer till ett spinnfiske spö som framför allt ska användas till att fiska med gummibeten eller för att vara mer specifik shad-jiggar (Shadjiggar är en smalare version av ett swimbait, då dom flesta swimbaits bara simmar när du vevar in dom så simmar shadar även när de sjunker). En shadjigg väger ofta mellan 70-110g beroende på tillverkare, model och de vikter du beslutar dig att alterera betet med. 

Till detta typ av fiske föredrar jag ett spö som är lite hårdare i sin finish. Med andra ord, ett spö som är lite mer härdat i klingan och lacken vilket gör att spöt blir något mer stötigare och känsligare. Genom att ha en hårdare klinga känner du tydligare av vad som händer med ditt bete under vattenytan.  En spöfunktion som är extra viktig när fisken bara är framme och stöter på grejerna och du måste göra blixtsnabba mothugg för att lyckas kroka fisken. Om spöt är mjukare så sprider sig stötarna sämre genom klingan och du missar dom försiktigaste av hugg. Och vem vill gör det? 

Actionen i spöt har en väldigt bra fördelning mellan en snärtande topp, som tar emot huvudskakningar väldigt bra även på nära håll så att inte kroken släpper fäste och ger dig även den där extra snärten vid utkast, samt en styv ryggrad för extra styvhet och betämda mothugg på distans. Med sina 185g kommer du känna om en mört simmar förbi linan. 
Många använder idag väldigt hårda spön oberoende av betet dom fiskar. Enligt mig så tappar du en del av fiskelyckan i att drilla gäddor på kvastar och inte spön. 90g är mer än tillräckligt för att hantera beten upp till 120g och fortfarande ha en bra känsla i grejerna både när du drillar och när du sveper hem betet. För visst är det roligare att drilla med lite spöböj när en dam betämmer sig för att rusa?

Det här är bara en upplevelsen beskrivning  av spöt efter att ha fiskat en säsong i sött och salt. Vill du ha mer tekniska specifikationer så klicka in på: http://www.abugarcia.se/catalogue/spon,778/spinnspon,971/abu-garcia-volatile,8871.html