En evighets maskin... Penn Slammer 260 & 360

Penn Slammer 260 & 360

Penn som vi alla vid det här lagret är en pålitlig och slitstark produkt. Men väldigt få är lika pålitliga som Slammer serien. Penn Slammer har mer eller mindre varit oförändrad sen slutet av 80talet. Och n idag är det få rullar som kan mäta sig uttålighetsmässigt med dessa rullar. Den enda jag kan komma på såhär på rak arn är Daiwas Gold-Serie den är även den mer eller mindre likadan somd en var 87. 

Så här såg den ut en gång i tiden, inte mycket skillnad till idag...

Så här såg den ut en gång i tiden, inte mycket skillnad till idag...


Då rullen har en "förhistorisk" design så kommer den självklart med sina nackdelar, men bara i from av moderna material och estetik skönhet. Jag tar tillbaka det där med estetisk skönhet. Slammern har en nostalgisk skönhet till sig, kombinationen av den svarta, röda och guldiga färgen påminner väldigt mycket om just 80-talet. Och historia har ju en skönhet av sig själv. Ibland, fjantig som jag är, inbildar jag mig att jag står i en gammal bassboat och kastar crankbaits efter Big mouth Bass. I klädd i en vit kavaj med upprullade armar och volym i mitt hår, Miami Vice style. Det är alltid kul att ge sig själv ett skratt när du är ensam på sjön. Varje kast du tar påminner om en tid då man tillverkade saker för att dom skulle hålla. Inte för att dom skulle vara så lätta som möjligt eller så billiga att tillverka som möjligt som det i många fall sker idag. Och jag pratar inte om fiskeutrustning utan om materiella varor generellt. 

Penn kommer med ett chassi fullt i metall, inkl. sidorna. Detta bidrar väldigt mycket till rullens vikt, 260 och 360 väger 345 resp. 365g. Till skillnad från till exempel en Feirce eller Battle som i samma storlek väger under 300g. Så med andra ord om du vill ha en lätt superkänsligt rulle så är detta inget för dig. Men om du vill ha en rulle som känns i handen och tål mer än en AK-47:a i salt och sötvatten så är det här en krigare för dig. 

Med HT-100 bromssystemet och 6 kgs dragstyrka kan du fiska mer eller mindre vilka fiskar du vill. Jag kan nästa säga mig att den skulle palla en dog-tooth om du hade tillräckligt med lina. Eller jag kanske inte ska säga för mycket då jag aldrig drillat en. Men vad jag vill säga är att den är grym i alla lägen. Jag har spinnfiskat med dessa rullar i salt och sött i snart 5 säsonger. Jag har varken servat eller smörjt någon av dom, och än idag så går din smooth like a criminal.  Jag har fiskat dom i peruanska Amazonas trotsat dom mot Peacocks och Pacaras i 90% plus luftfuktighet. Så medan andra bromsar vek sig så planade Slammern på. 

Det är är verkligen ingen super-duper rulle, den är inte särskilt fin att se på. Men du kommer inte hitta en pålitligare krigare i fältet.       

Det här är bara min upplevelse av rullarna. Vill du ha mer tekniska specifikationer om Penn och dess rullar,

klicka in på: http://www.penn-fishing.se/catalogue/rullar,30767/haspel,30768/catalog,1.html