McMy´s alla underbara sidor

...

Där finns väldigt få beten på den svenska marknaden som är så mångsidigt som Abu/Svartzonker´s McMy. Anledningen till detta är att Claes har lycka med någonting magiskt det vill säga att han bete kan med mindre modifikationer bli någonting helt annat än vad det ar från första början.

Mcmy är i själva fallet ett mindre Jerkbait som ivrigt ska fiskas hem sida till sida med små ryckande rörelser. En roll som betet hanterar perfekt, eftersom att det är så super enkelt att få den i "bra rörelse". Även om du inte har någon koll på hur du effektivt ska "jerka" in betet så kan du bara mer eller mindre veva hem det i olika intervaller. En in-spinning får Mcmy att simma sida till sida i ett slalom mönster, svinhett alternativ för ilskna efterleks fiskar. Det finns ett par alternativ till dom ska vi gå igenom nedan. 

 

Som Jerk är det helt jävla kanon! Du kan med fördel fiska den med ett 60grams haspelspö och ändå få precis samma gång på betet som du skulle fått om du hade en 100g plus jerkpåk. Med andra ord så är den väldigt lätt fiskad inte bara som jerkbait utan i en massa andra former också. Men för att nämna en annan fördel med Mcmy som jerk är att du kan fiska den väldigt grunt då betet mer eller mindre är suspendat. Det har ett längre häng i vattnet. Detta ger en stor fördel för ovana fiskare så som gäster i Blekinge skärgård som inte riktigt har rätt teknik för att fiska ett bete högt över gräset i dom grunda vikarna. Ett perfekt betes-alternativ om man vill komma in i jerkfisket. 

 

Om du istället tar och skruvar bort den lilla svansen och skruvar dit en större svans, nu menar jag verkligen större, så blir den ett tail-bete som simman så grymt förföriskt, vaggandes sida till sida,  att vilken mätt förleks-gädda som helst skulle sluka det. Tack vare lättheten i betet så kan du fiska betet med denna uppsättning strax under ytan i mer eller mindre slowmotion. Jag har inte haft möjligheten att prov än men jag tror det kommer vara ett grymt vinterbete i skärgården. Speciellt om man vänder svansen neråt då går betet upp mot ytan tack vare att den stora tailen trycker upp betet mot vattenmassan. Detta skapar ett läcker v-form på ytan som är grymt effektiv på sommar kvällar och ljus nätter, speciellt över större djup och längst branter. Ett kul sätt att fiska den på är också att rigga den som om den vore en jigg, med en vikt i nosen på betet. Så sätt kan du fiska "sink and draw".  Med andra ord så fiska betet som om det vore en jigg. 

 

Sätter du på en paddel så bli den bara elak! Den vaggar så det ryker om det. Sen går det så grunt att du kan fiska det på 20cm vatten. Ironiskt nog så finns det en hel del gäddor som står så grunt på vinter. Det är en stor fördel om du fiskar efter köldstela skärgårdsbufflar t.ex. då dom gillar en slö vaggare när det är lite kallt i vattnet. Men även denna versionen av My har en varm sida. Du kan med fördel fiska Mcmy med en paddel på sommaren. Vid snabb invevning så  vaggar den så hårt att den kan vidskepna ett skeddrag in action. Och vi vet ju alla hur sjukt underskattat det är att fiska skeddrag när allt annat har misslyckats. Luffar Joel bl.a. förespråkar alltid skeden om fisket av någon anledning är segt. Så har du ingen sked kan du alltid veva hem en My med padddel i blixtrande fart och få iallafall en del av effekten.


Ett utav dom coolaste allround beten jag har kommit över under dom senaste åren. Riktigt jävla coolt!  Prova själv. Du kommer bli förvånad över hur många alternativ du har att fiska med när du har en Mcmy i beteslådan. 

Fyy fan va sälj det lät... Inte min mening!  Men det är ett jävligt coolt bete=)