Kajakfiske Workshop, Dala Floda

Ja mina vänner jag har lekt pedagog. Eller jag ska kanske inte ljuga för er och säga att jag har mer eller mindre bara beskrivit varför jag älskar att fiska från kajak och vad personerna i fråga kunde vinna på att göra detsamma. Sanningen ligger i att det är det enda jag kommer fiska i fortsättningen, varför göra någonting annat? Det är ju redan gjort!

Det finns ingenting som får dig att komma närmare ditt fiske, kanske en flytring. Problemet här blir lastutrymme och möjligheten att förflytta sig någorlunda kvickt. Sen kan det gå hål på ringen, en sak du aldrig kommer uppleva i kajaken. Speciellt i en Jackson.

Det var ett glatt gäng som vart fit for fight i lördags morse. Alla ville prova kajaken. Unga, äldre, män och kvinnor. Så underbart att se ett växande kvinnligt intresse inom sportfiske överhuvudtaget. Vi går alla under samma sol mina vänner, skönt att se att vi kan göra det tillsammans. Det var precis vad vi gjorde under denna maj morgon. 

IMG_20140510_090706[1].jpg

Målet var att dom medverkande skulle få uppleva kajaken i både stilla och rinnande vatten. Det sistnämnda är min själ inte lätt, det fick den första kaninen uppleva direkt. Men ingen skada skedd och efter ett gott skratt så klarade han det på andra försöket utan några konstigheter. Någonting som var väldigt intressant var att eftersom den första som gav sig an rinnande vatten satte en standard som gjorde att ingen hade någonting att oroa sig för då den första redan vält. Vi människor är roliga varelser som kan finna en avslappning i andra misslyckanden. Tack vare detta ,i själva verket, bristande mänskliga fenomen så lyckades alla komma kors och tvärs över strömmen, man vågade misslyckas och på så sätt var avslappnade som om de vart på jobbet. 

Innan jag går vidare kanske jag ska nämna ett stort tack till Kajaktiv som försåg oss med en skicklig vitvatten-paddlar som instruktör för hur man handskas med strömmande vatten. Det var inte så att jag lärde dom någonting, snarare tvärt om. 

Efter en utomordentligt god lunch på Dala-Floda värdshus, där man förövrigt får veta exakt vad man äter innan man kan hugga i maten. Någonting jag aldrig upplevt tidigare, där en servitris kommer fram till bordet efter att alla blivit serverade och förklara vilket kött och kryddor man använt och vilka ingredienser som ger vilken smak etc. En magisk upplevelse i "Gammel Sverige". Så var det dags för lite insjöfiske från kajakerna. Jag kan inte säga att vi hade ett särskilt bra fiske, men ack så kul. Vi paddlade runt och kastade lite, samlade ett par kajaker mitt i sjön och snacka lite för att återigen skiljas i jakten på hugg. Kajakfiske är så sjukt mysigt, DU måste bara prova!   

Herr Lönnebacke och Klas aka Rulldoktorn myser runt...

Herr Lönnebacke och Klas aka Rulldoktorn myser runt...

Jag kan bara summera en lyckad workshop och ett stort tack till Tommy Lönnebacke och Kajaktiv som gjorde ett bra arbete med att organisera detta. Jag måste även tillägga att Dala Floda är en av dom vackraste platserna i Sverige som har behållit sin "gamla skönhet."och jag ser verkligen fram emot nästa års event som förhoppningsvis kan bli lite större då kajakfiske är en växande gren i Svenskt fiske. AND I JUST CANT GET ENOUGH!

Simma lugnt och ut och på dom!