Stinger Productions på besök i Småland.

Det är alltid lika kul när grabbarna Stinger kommer på besök. Inte nog med att jag får ta del av deras underbara sällskap och Axels Steal Panter-frilla så får jag ju fiska och glömma bort alla andra sysslor som numera fyller ut en stor del av min vardag. Men nu är säsongen igång och huset och allt annat får vila medan jag återigen ska försöka fånga den där 17+ Gäddan som simmar ett tiotal minuter från mitt hem.

Stinger Prod- grabbarna landade hemma hos mig sent tisdag kväll. Vad jag fann väldigt roligt och typiskt för sportfiskare på projekt-äventyr är att det första som barns innanför dörren, med ett leende av guld, var ett falk Småland.

Snacket började gå. Grabbarna visade mig sin senaste film Abbourne där dom bänder giga-borre efter giga-borre. Som vanligt en väldigt bra produktion med mycket glädje och fiskelycka. Här filmas det med känsla och passion för fisket, en riktigt härlig motiverare till att komma ut och fiska.

Det tog inte lång tid innan jag var tvungen att kontra med filmklipp på forna storgäddor, malar och arapaimor från Amazonas djungel. Och självklart som det så lätt kan bli så var klockan plötsligt 02:00 och vi alla insåg snabbt att vi inte skulle komma upp vid 5 utan det fick min själ bli 6. Vilket i sin tur blev att Philip kom och väckte mig vid kvart över. Jävla öl och fiske snack! 

Väl ute på sjön så visade sig snabbt att fiske var fruktansvärt försiktig i sina hugg. Av någon anledning så tog dom betet och spottade det i samma sekund. Ett mönster som gick rakt igenom hela dagen, trots sydliga vindar och bra mån-position och inga direkta tryckförändringar. Åtgärden jag tog i akt var att göra mothugg på allt som kunde likna ett hugg på mina beten. Och först då satt den där. En höst tjock gurka på ca 90-95 cm, alltid lika skönt att iaf få sätta en tillslut. Jag behövde den, trots allt första riktade passet för säsongen.

ryskenfishing.kayak2014.anton.tsvetkov

Dagen där på fortsatte allt i samma melodi. Det sjukt heta som dok hade kommit till var att det va dimma över hela sjön. Dimma är ett riktigt gott täcken på att det är dags att vara på sin spets, en bubbaklubba kan hugga när som. Men ingenting händer... Det hugger men fisken bara spottar. Jag intalade mig själv under hela passet att det var småfisk som nafsa, tar en gädda i ordentlig storlek mitt bete så sitter den där!  

Och ack så rätt, men ändå fel, jag hade. Så snabbt som dimma börjar lätta drar det plötsligt iväg på mitt paravan spö. Ett snabbt mothugg möts av en lång ostoppbar rusning som snabbt når sitt slut medan jag känner hur den första och andra kroken släpper sitt grepp. Det var en bra fisk, sa jag inom bords medan min anda dog av. Men! Sekunden efter, drar det iväg på mitt andra spö. Jag nitar ett stenhårt mothugg i samma sekund som jag lägger märket till att gäddan tagit bågen. Jag till och med höll i spolen för att säkra mothugget, vilket iof krokade gäddan, men snittade även mitt finger. Livet är inte lätt när man är dum...

Hur som. Efter kajakkarusellen, som stora gäddor alltid bjuder på, så såg jag att krokarna satt lite illa till för att den oproblematiskt skulle landas i kajaken. Med turen på min sida och Stinger killarna i en båt bredvid mig, så håvades fisken av grabbarna i båten och vi gav den gott om tid för att återhämta sig efter den 5-8 minuter långa fighten. Vi mätte fisken till 110 cm av utomordentlig kondition. I genomsnitt så väger dom flesta gäddor vi fångat i den här sjön runt 12 kilo vid 110 cm, så för fiskens skull så uppskattade vi vikten för att spara på fiskens hälsa och låta henne snabbt gå tillbaka. Vilken glädje, vilken start på säsongen! 

anton.tsvetkov.kayak201410

Mina vänner det har bara börjat! 


Hela trippen är dokumentard och är just nu "under production" i skogarna utanför Karlstad. Så stay tuned och glöm inte att prenumerera på JAC Fishing Team på youtube. Det är produktiva grabbar till skillnad från mig, innebörden av vilket är att du hela tiden kommer få ny underhållning. 

Simma lugnt kära fin-lovers!