Stormvindar och skönheter

Om du fortfarande sitter och myser hemma på helgerna och väntar på att gäddorna ska tagga till så är det nog du som ska tagga, för dom är i fullaste av fart.

Jeppe och jag har vart på gäddbus under den forna helgen. Med vindar upp till 10 s/m så fick min nya fiske "hobby" kayaken stanna hemma och gigabåten blev min fiskeplatform. Och det va min själ tur, så snabbt vi kom ut en bit på sjön möttes vi av stabila vågor som slog över båtkanten och gav mig en ordentlig dusch medan Jesper satt och skrattade friskt åt min minst sagt fuktiga existens i 4 grades värme. Tur att synden straffar sig själv, ett par sekunder efter hoppar Jesper upp i ett; Va faaaaaaaaaaaaaaan! När han inser att hela hans rygg är dyngsur och vattnet bokstavligt talat rinner ner mellan julskinkorna (Julnära metafor). I samma ögonblick så inser han att hans väska med kamera och allt får våg efter våg på sig. I ett panik artat ögonblick så tar Jesper tag i väskan och samtidigt som han får in den under jerkplatån (fiskeplatå längst fram i båten) får han en iskall kyss av vågorna precis innan vi med vatten i jackluvorna garvar oss tragisk in i lä bakom en ö. Vilken start på fiske helgen.

Det tog inte lång tid innan det första spolarna började skrika ikapp med vindarna, en mindre snipa visade sig vara sugen på en morgonmört. Så efter en mindre uppvärmning stelnade fisket plötsligt till, vilket iof inte gjorde allt för mycket då det va tillräckligt att gör med att hålla båten i kurs med vågor från helvetet, som Svante Otter hade sagt.

När den andra termosen börjar gå mot sitt slut och hoppet är tappat så självklart händer det. Min spole skriker till, jag krokar, håvar och voula!

Fan att kajaken va hemma!

Fan att kajaken va hemma!

 

105cm insjö leopard, vilken vacker fisk. Inte den största av gäddor, men kanske en av dom vackraste jag fångat. Vilken perfekt torped, gav mig en ordentlig fajt in i det sista. När jag säger det sista så menar jag att gäddan rullade in sig i håven så pass att jag faktiskt blev stressad, till en nivå där Jesper inte ville yttra ett pip, över att den skulle dö i håven på mig. Men efter att gäddan kommit underfund med att jag ville henne väl så löste vi biffen och alla fick åka hem med ett leende på läpparna.

Ut och på dom boys and girls, det är svinhett nu innan isen lägger sig.

Rock n Roll, Fiskeboll!